finans haberleri
Bugun...


ALTINORDU GENÇ YETENEKLERİNE GÜVENİYOR
Tarih: 10-07-2019 10:12:41 Güncelleme: 10-07-2019 10:12:41 + -


Hazırlanıcı takımı Niğde Anadolu FK’nın bu sezon ki kadrosuna birbirinden değerli genç ve milli yetenekleri kazandıran Altınordu genç yetenekli oyunculara yetiştirmeye devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 10-07-2019 10:12

ALTINORDU GENÇ YETENEKLERİNE GÜVENİYOR

Hazırlanıcı takımı Niğde Anadolu FK’nın bu sezon ki kadrosuna birbirinden değerli genç ve milli yetenekleri kazandıran Altınordu genç yetenekli oyunculara yetiştirmeye devam ediyor.

Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U18/19 ve U17 takımlarını, yeni sezonunu açarken Başkan Seyit Mehmet Özkan, gençlerimize önemli tavsiyelerde bulundu. “Burası er meydanı” vurgusu  yapan Özkan, “Dayanaklı olup ayakta kalamayan, çabuk düşünüp çabuk oynamayan, aklını kalbinle birlikte yönetemeyenler başarılı olamaz. Bu yılın sihirli kelimesi kuvvet. Kuvvetli ve hızlı olmayan, kalbini aklınla birlikte kullanamayan savaşçı ruh olamaz, Süper Lig oynayamaz, Avrupa’ya gidemez” dedi.

“Kendinizi aşmalısınız” diyen Özkan, “A takım forması kimseye verilmez, o forma alınır. Sadece istemekle bu formayı alamazsınız. Çalışmanız gerekir. Benim hayalim, tamamı ALFA oyuncularından kurulu bir A Takım yaratmak. Beni utandırmayın gençler. Biz, sürdürülebilir başarılar elde etmek üzere yola çıktık. Bu armanın ve formanın hakkını ödeyip, bir sene, en geç iki sene içerisinde Avrupa’ya gidin. ALFA, Brezilya gibi her yıl Avrupa’ya futbolcu ihraç eden bir yer olmalı” diye konuştu.

Yeni sezonunun çok zorlu geçeceğini kaydeden Özkan, “Dört yıldır istediğimiz şey oldu ve önümüzdeki sezon Marmara Grubu’nda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi rakiplerle oynayacağız. Ne kadar çok çatırtıya girersek, gelişiminiz açısından o kadar iyi. Sizden şampiyonluk istemiyoruz. Bizim için şampiyonluk A takım formasını giymeniz, Avrupa’ya gitmeniz, Çağlar-Cengiz gibi A Milli Takım’ın iki oyuncusu olmanızdır. Bunları başardığımız gün kendimizi şampiyon ilan edeceğiz” yorumu yaptı. 

 

ALFA’nın bir eğitim yeri olduğunu kaydeden Özkan, “Aldığınız kadar vermeyi de bileceksiniz. Biz, sizin içinizdeki yeteneği açığa çıkaracağız. Ancak sizler de buna odaklanmalısınız. 23-25 yaşlarında para kazanmaya başlayıp taş çatlasın 35’inde futbola veda edeceksiniz.  Böyle kısa süreli mesleklerde başarılı olmanın tek şartı odaklanmaktır. Sahaya odaklanın, mesleğinize odaklanın ve başarıya odaklanın. Hayat devam ediyor, 35’inden sonra istediğinizi yaparsınız” dedi.

ALFA’da bu yıl, iki yıl gibi çalışılacağını da ifade eden Özkan, “Ben sizlere inanıyorum. Ben, bu toprakların çocuklarına inanıyorum. Sizler de inanın ve çalışın. Hayallerimize hemen ulaşamayacağız, bu belli oldu. Ancak inancımız devam ediyor. Artık bir yılı, iki yıl gibi yaşayacağız. 12 yıldır bu işin içindeyiz. Çoğu yokuş, çoğu sıkıntı günler geçirdik. Şampiyonluğun bir gün sürdüğünü yaşayarak öğrendik. Bu sezon ALFA ile A takım arasında çok çok güçlü bir köprü kurulacak” diye konuştu.

 

Özkan, A Takım sezon açılışında yaptığı konuşmayı da gençlere hatırlatarak “2018-2019 sezonunda 1. Lig'de oynadığımız 34 resmi maçta öz kaynak oyuncularımızın süre alma oranı yüzde 38 oldu. Bu oran, 2019-20120 sezonunda en az yüzde 50, 2020-2021 sezonunda en az yüzde 60, 2021-2022 sezonunda en az yüzde 70, 2022-2023 sezonunda ise en az yüzde 80 olacaktır. A Takım kadromuzda her zaman Avrupa'da yaşayan TC vatandaşı ve Türki Cumhuriyetlerde yaşayan akraba sporculara yüzde 20 rezerv ayıracağız” diye konuştu. 

 

Özkan, konuşmasının bitiminde ALFA’daki yeni antrenör kadrosunu ALFA İdari Direktörü Halit Eroğlu aracılığıyla tek tek gençlerimize tanıttı. Her antrenörümüz ve idari personelimiz gençlerimize “Hayal edin”, “Çalışın” “Bu tel örgülerin arkasına geçip A Takım’a gitmeniz için önünüzde 1 yıl var” gibi önemli tavsiyelerde bulundu. A Takım Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu ise şunları söyledi: “Bu sezon Altınordu’nun altın yılı. Yani altın madenimiz olan ALFA’daki gençlerimizi işleyip önce Altınordu A Takımı’na, sonra da Avrupa’ya hazırlayacağız. Bizler bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Sizler de çok çalışarak bu hedefe ulaşın.” Açılış töreni, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 




Bu haber 887 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI